On estem

IGCAT és una organització internacional sense ànim de lucre, registrada a Espanya, amb experts associats repartits per tot el món:

 

Les oficines de IGCAT es troben a la bonica població costanera de Sant Pol de Mar, a la província de Barcelona, a 50 quilòmetres de la famosa ciutat, la posició de l’institut fora de la ciutat reflecteix el nostre èmfasi pel desenvolupament regional a tot el món. L’enfocament de la gastronomia de IGCAT s’il·lustra a l’animada cultura culinària de Sant Pol de mar, amb el restaurant Sant Pau amb tres estrelles Michelin i la famosa escola d’hostaleria EUHT StPol. Catalunya és coneguda arreu del món per la seva gastronomia reconeguda amb el títol atorgat per IGCAT, Regió Europea de Gastronomia 2016.

 

Un missatge de la nostra patrona i partidaria Montserrat Garrido Romera, Alcaldessa de Sant Pol de Mar 

Finalitzem la temporada d’estiu amb grans notícies per a la nostra població. Recentment, un estudi del cens ha revelat que l’edat mitjana de la població santpolenca s’ha anat reduint en els darrers 20 anys. Si al 1998 era de 60 anys,  aquesta xifra s’ha anat rebaixant progressivament fins a situar-se als 44, a data d’avui. Unes dades que ens aporten esperança i ens impulsen a mirar el futur expectants pels reptes amb els que es trobaran les noves generacions.

Sant Pol creix, així com les seves oportunitats laborals. De la mateixa manera que fa poc coneixíem les darreres xifres del cens, l’atur també s’ha vist disminuït substancialment en el darrer quinquenni. Molt probablement, aquestes xifres hagin estat propulsades, d’una o altra manera, per l’aposta decidida que ha fet el nostre municipi per preservar la seva gastronomia i els productes de proximitat. Serveixi el present escrit per donar les gràcies a la implicació en la consecució d’aquest objectiu que ha demostrat l’Escola Universitària de Sant Pol de Mar, un dels fundadors del “European Young Chef Award”. D’altra banda, el nostre municipi és la seu de l’International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT), entitat que concedeix anualment el Premi European Region of Gastronomy. Aquest guardó fou atorgat a Catalunya l’any 2016, per la qual cosa, el nostre municipi i el nostre país ha estat distingit com a indret on es contribueix a una millor qualitat de vida i on s’estimula la innovació gastronòmica. De la mateixa manera, volem agrair ben sincerament  la seva dedicació i passió per la innovació a l’ambaixadora santpolenca més internacional, Carme Ruscalleda, que amb el seu Restaurant Sant Pau ha portat molt honrosament el nom de Sant Pol arreu del món. La xef tancarà aquest octubre una etapa professional que mereix un gran reconeixement. Tant la Carme com l’EUHT han estat claus per donar a conèixer les particularitats de la nostra terra i expandir la nostra identitat.

M’acomiado felicitant a tots els municipis catalans i europeus que, com Sant Pol de Mar, treballen per preservar els productes locals i donen valor a la bona gastronomia, contribuint així al manteniment de la salut.

Montserrat Garrido Romera
Alcaldessa de Sant Pol de Mar

 

Ajuntament de Sant Pol de Mar / EUHT Sant Pol

 

Website maintained by enricgomez.com